У Нацполіції назвали вартість електронного браслета

Читать на русском

У департаменті Нацполіції розповіли, за якою вартістю закуповували комплекти засобів електронного контролю.

Наприкінці 2015 року Національною поліцією було закуплено ще 100 комплектів електронних засобів контролю вартістю 53,8 тисяч гривень за одиницю.

Е-браслетування: чи вистачить на всіх?Журналіст «Слова і Діла» Олег Новіков розповів про проблеми з електронними браслетами, яких в Україні виявилося зовсім небагато.

Про це йдеться у відповіді департаменту зв'язку та телекомунікацій Нацполіції Ігоря Хаченкова на запит журналіста «Слова і Діла».

«Наприкінці 2015 року Нацполіцією було додатково придбано 100 комплектів електронних засобів контролю вартістю 53,8 тисяч гривень за одиницю (вартість електронного браслета складала 18 435, 24 гривні). Інші закупівлі електронних засобів контролю Нацполіцією не здійснювались», – йдеться в листі.

Також у поліції прокоментували розбіжності у загальній кількості е-браслетів у відповідях на різні запити (в одному їх кількість була 474, а в іншому – 488). За словами правоохоронців, окремими підрозділами було помилково вказано кількість наявних браслетів без тих, які були на діагностиці.

Крім того, у Нацполіції додали, що велика частина браслетів не працює через вихід з ладу акумуляторних батарей, термін придатності яких становить лише 3 роки.

Нагадаємо, у Нацполіції розповіли, як часто стикаються з нестачею електронних браслетів.

Раніше «Слово і Діло» склало інфографіку щодо кількості браслетів, які є в наявності у поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: