Суд відмовив Полякову у розгляді скарги щодо е-браслета

Читать на русском
Апеляційний суд Києва відмовив Максиму Полякову у порушенні провадження за апеляційною скаргою  щодо обрання запобіжного заходу.

Апеляційний суд Києва відмовив у порушенні провадження за апеляційною скаргою депутата Максима Полякова щодо зобов'язання носити електронний браслет і здати паспорти.

Про це повідомив адвокат депутата Ярослав Білявський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Засідання як такого не було, вийшла секретар судового засідання, повідомила нас, що головуючий суддя прийняла одноосібне рішення відмовити у відкритті апеляційного провадження», - сказав захисник.

Помічниця Полякова придбала квартиру в ЖК, який будувала компанія МартиненкаСтало відомо, де придбала квартиру помічниця Максима Полякова його сестрі, а також яка компанія будувала цей ЖК.

На його думку, таке рішення суду непослідовне.

«З нашої точки зору, це незаконно. Тому що вони при поданні нами апеляції трьома тижнями раніше прийняли її, призначили 5 суддів. Фактично вони спочатку відкрили провадження, а потім відмовили у порушенні», - зазначив він.

За словами адвоката, мотивацією суду у відмові відкривати провадження стало те, що відповідно до Кримінального процесуального кодексу, таке рішення Солом’янського суду не підлягає апеляційному оскарженню.

«Але ми би не подавали цю апеляцію, якщо б не було прецеденту у справі Мартиненка. Тоді оскаржувалась ухвала Солом’янського суду, яка також не підлягала оскарженню. Апеляційний суд розглянув апеляцію і прийняв рішення. Тобто прецедент вони самі створили», - заявив адвокат.

Нещодавно в САП повідомили, що Поляков все ще не здав два своїх закордонних паспорти і продовжує відмовлятися носити електронний браслет.

Також НАБУ перевіряє Полякова за фактами можливого незаконного збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: