У Нацполіції розповіли, як часто стикаються з нестачею електронних браслетів

Читать на русском

Співробітники Національної поліції за останні два роки майже півтисячі разів стикалися з проблемою відсутності вільних браслетів.

Станом на 15 серпня 2017 року, співробітники Національної поліції понад 450 разів стикалися з проблемою відсутності вільного браслета для застосування його до підозрюваного.

Про це у відповіді на запит «Слова і Діла» розповів начальник департаменту зв'язку та телекомунікацій Нацполіції Ігоря Хаченкова.

«За результатами розгляду інформуємо, що у зв'язку з відсутністю вільних засобів електронного контролю частина ухвал слідчих суддів, судів щодо застосування до підозрюваних, обвинувачених електронних засобів контролю залишилась без виконання, про що належним чином проінформовано суди та органи прокуратури. На даний час зафіксовано понад 450 таких випадків», – йдеться у листі Нацполіції.

У структурі наголосили, що зняття браслету з підозрюваного чи обвинуваченого може відбутися тільки за рішенням суду або закінчення строку ухвали судді. Також поліція спростувала інформацію про застосування одного і того ж браслета до іншого підозрюваного без рішення на те суду.

Нагадаємо, у Нацполіції назвали кількість справних електронних браслетів.

Раніше у відомстві розповіли про загальну кількість засобів електронного контролю та їхній стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: