Литва хоче відмовитися від російського ПЗ

Читать на русском
Фахівці в області комп'ютерної безпеки шукають, чим замінити небезпечне програмне забезпечення у державних відомствах Литви, пов'язане з РФ.

Фахівці в області комп'ютерної безпеки на даний час шукають, чим замінити в державних відомствах Литви і на держпідприємствах небезпечне програмне забезпечення, пов'язане з Росією.

Про це розповів віце-міністр оборони Литви Едвінас Кярза, повідомляє портал Delfi, пише «Слово і Діло».

«Відомі випадки, коли має місце підозріле програмне забезпечення. Відзначено, що в ньому залишені можливості для підключення, а коли відбувається підключення, залишається тільки гадати, що вони роблять, як вони його контролюють», - сказав Кярза.

Чиновник не уточнив, для яких державних відомств і підприємств виникає така загроза і від якого програмного забезпечення вона виходить, однак сказав, що таке ПО пов'язане з Росією.

Раніше троє депутатів Сейму Литви звернулися до прем'єра з проханням дати оцінку масштабів використання російського програмного забезпечення та інформаційних систем у державних відомствах і установах, а також на підприємствах, що мають стратегічне значення для нацбезпеки.

Нагадаємо, кіберполіція затримала чоловіка, який заразив вірусом Petya кілька сотень комп'ютерів.

А кібератаки в минулому році завдали світузбитків на $ 450 мільярдів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: