Кіберполіція повідомила про загрозу нової хакерської атаки

Читать на русском
Кіберполіція виявила, що наразі в поправках до коду вірусу знайшли інструкції російською мовою.

В Україні на День Незалежності, 24 серпня, очікується кібератака.

Про це розповів начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк в інтерв'ю виданню «Главком», повідомляє «Слово і Діло».

Полігон хакерських диверсій: що чекає на Україну в епоху кібервійн?Наслідки нещодавньої хакерської атаки спричинили неабиякий резонанс серед українців. Новий фронт кібервійни проти України відкрито вже давно, проте ми й далі залишаємося вразливими до таких загроз. Чи вдасться змінити ситуацію?

У відповідь на запитання, коли можлива наступна кібератака в Україні, він сказав: «Ми попереджаємо, що це буде 24 серпня, на День Незалежності. Ми бачимо, що такі атаки відбуваються напередодні або в день якихось великих свят для України».

За його словами, у шкідливому програмному забезпеченні M.E.Doc було багато елементів, які до цього часу не активовані.

«Ми ще не знаємо повною мірою, які властивості має вірус. У нас лише близько 1,3 тисячі офіційних заяв, за якими розпочаті кримінальні провадження. Ми маємо враховувати: якщо злочинці знищили такий важливий для них канал отримання інформації, вони залишили резерви. Дуже потужні резерви», – пояснив голова департаменту кіберполіції.

Аваков пообіцяв створити кіберполіцію у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Він підкреслив, що навіть після останньої кібератаки лише 10% підприємств – як державних, так і приватних – зреагували. Всі інші не вжили жодних заходів безпеки.

Кіберполіція виявила, що наразі в поправках до коду вірусу знайшли інструкції російською мовою. Це дає можливість припустити, що хакери російськомовні.

«Я говорив лише про російськомовних, я не говорив про Російську Федерацію. Основна з версій – це втручання спецслужб РФ, але я поки цього не стверджую», – додав Демедюк.

Він зазначив, що в Україні є дуже багато професійних фахівців з адміністрування мереж, а ось фахівців із кіберзахисту та відбиття кіберзагроз взагалі немає.

Раніше кіберполіція спіймала шахраїв, які виманювали гроші через інтернет-магазини.

Нагадаємо, в липні кіберполіція затримала шахраїв, які за допомогою смс виманювали гроші в громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: