СБУ вилучила сервери з небезпечним програмним забезпеченням спецслужб Росії

Читать на русском
Служба безпеки України заявила, що вилучила сервера з небезпечним програмним забезпеченням, яке спецслужби РФ використовували для кібератак на Україну.

Служба безпеки України заявила, що вилучила сервери з небезпечним програмним забезпеченням, яке спецслужби РФ використовували для кібератак на Україну.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу СБУ.

Кібератака: яких наслідків очікуватиЖурналіст Максим Кречетов розповів про можливі наслідки кібератаки, яка сталася напередодні Дня Конституції.

«У період з 25 травня до 6 червня Служба безпеки України в чіткій взаємодії з іноземними партнерами припинила використання української мережевої інфраструктури для цілеспрямованого поширення з боку спецслужб Російської Федерації шкідливого програмного забезпечення з метою ураження інформаційних мереж і об'єктів критичної інфраструктури нашої держави та інших країн світу. За результатами скоординованих процесуальних заходів, спільно з іноземними партнерами припинено розгалужену міжнародну мережеву інфраструктуру, побудовану спецслужбами Росії», - йдеться в повідомленні.

В СБУ заявили, що за допомогою цієї мережі приховано, з використанням серверного обладнання, в тому числі українського хостингу, здійснювалися цільові кібератаки (так звані АРТ-атаки - Advanced Persistent Threat) і зараження спеціальними видами шкідливих комп'ютерних програм об'єктів критичної інфраструктури України та інших держав.

«Під час обшуків правоохоронці вилучили серверне обладнання, яке було задіяно в системі кібератак з боку спецслужб Російської Федерації», - наголошується в повідомленні.

Зараз тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, один з банків запропонував держорганам свою ОС, яка встояла проти вірусної атаки.

Відзначимо також, що вірус Petya паралізував весь фондовий ринок України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: