Кібератаки минулого року завдали світу збитків на $450 мільярдів

Читать на русском
Реальні економічні втрати від світових хакерських атак досить складно оцінити, тому в доповіді були наведені усереднені цифри, в той час як реальні втрати можуть бути значно більшими.

Загалом за 2016 рік компанії в усьому світі втратили $450 мільярдів через постійні атак хакерів.

Про це йдеться в матеріалах дослідження компанії Lloyd's of London, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

У дослідженні наголошується, що реальні економічні втрати від світових хакерських атак досить складно оцінити, тому в доповіді були наведені усереднені цифри, в той час як реальні втрати можуть бути значно більшими.

Згідно з дослідженням, при одноразовій атаці на провайдерів хмарного сервісу та їх клієнтів, яка призведе до перебоїв роботи підприємств, світова економіка може втратити від $4,6 млрд. Якщо йдеться про велику атаку, цей показник може скласти $53,1 млрд. Якщо кібератака триватиме довго й буде уражена ціла мережа організацій, то збитки можуть досягти $121,4 млрд.

Якщо під час атаки буде заражена комп'ютерна мережа, якою користуються компанії в усьому світі, збитки для економіки може скласти від $9,7 млрд до $28,7 млрд.

Таким чином, за сукупністю хакерських атак у світі за 2016 рік світова економіка недорахувалася $450 млрд.

Раніше стало відомо, скільки комп'ютерів постраждало від кібератаки 27 червня.

Нагадаємо, що, на думку міністра інфраструктури Володимира Омеляна, кібератака була тестовою, щоб виявити слабкі місця цифрової інфраструктури українських компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: