Жебрівський: у разі об'єднання ВЦА Донецької та Луганської областей не буде потреби в МінТОТ

Читать на русском
Жебрівський підкреслив, що об'єднана ВЦА виконуватиме функції міністерства і навіть більше.

У разі створення об'єднаної військово-цивільної адміністрації Донецької та Луганської областей відпаде потреба в існуванні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив голова Донецької ОДА, керівник ОВЦА Павло Жебрівський в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

Жебрівський підкреслив, що об'єднана ВЦА виконуватиме функції міністерства і навіть більше.

Два роки на посаді губернатора Донецької області: скільки обіцянок виконав Жебрівський?Минуло два роки, як Павло Жебрівський очолив Донецьку військово-цивільну обласну адміністрацію: «Слово і Діло» підрахувало, скільки своїх обіцянок він виконав за цей час.

«Саме так. Ця об'єднана ВЦА матиме навіть більше функцій. Зокрема, це і робота з переміщеними особами, з українськими громадянами на непідконтрольній території», - заявив Жебрівський, відповідаючи на питання, чи означає створення об'єднаної ВЦА втрату сенсу в існуванні МінТОТ.

За його словами, у міністерстві побачили загрозу в ідеї створення об'єднаної ВЦА, і тому «деякі заступники» вдалися до «стьобу», що, мовляв, давайте розділимо Донецьку область на дві частини.

«Міністерство не повинно займатися прикладними речами, воно має випрацьовувати політику, адже у того ж міністра набагато більше інформації, ніж, скажімо, у голови ОДА. А виконавчі органи влади, типу ВЦА, ОДА, РДА, міськрада, мають реалізовувати вироблену політику. В нас же, і це не стосується якось одного міністерства, просто хочуть керувати», - заявив очільник Донеччини.

Щодо нинішніх відносин між Донецькою ОДА і МінТОТ, то, як стверджує Жебрівський, «вони функціонують якимось дивним чином окремо».

Він також зазначив, що поки не обговорював з Порошенком ідею створення об'єднаної ВЦА Донецької та Луганської областей.

«Раніше ми не обговорювали це питання. Думаю, що найближчим часом ми зустрінемося. Але я цю ідею публічно неодноразово висловлював, а у нас президент достатньо поінформована людина, яка не черпає інформацію тільки з того, що йому підсунуть, але й сам, особливо в соціальних мережах, на сайтах дивиться», - заявив Жебрівський.

Як повідомлялось, очільник Донеччини пропонує створити Об'єднану військово-цивільну адміністрацію Донецької і Луганської областей, керівником якої бути або член уряду, або, як мінімум, перший заступник секретаря РНБО «для того, щоб він міг впливати на всі ці процеси». Першим заступником має бути військова людина, «яка відповідає за все, що стосується війни». Також мають бути ще два заступники – голови обласних державних адміністрацій Донецької і Луганської областей.

Водночас заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає за необхідне розглянути питання про поділ Донецької області на дві частини.

Також Жебрівський розповів у скільки обійдеться нова інфраструктура Донеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: