Два роки на посаді губернатора Донецької області: скільки обіцянок виконав Жебрівський?

Читать на русском

Минуло два роки, як Павло Жебрівський очолив Донецьку військово-цивільну обласну адміністрацію: «Слово і Діло» підрахувало, скільки своїх обіцянок він виконав за цей час.

Як і слід було очікувати, найбільше обіцянок Жебрівський давав відразу, як обійняв посаду: за перші два місяці на чолі області він дав більше третини своїх обіцянок, яких аналітики порталу нарахували 71.

У наступні місяці губернатор став значно стриманішим в обіцянках і давав у середньому близько двох обіцянок на місяць.

Що стосується рівня відповідальності, то Жебрівський демонструє досить середній показник в 39% і не потрапляє в першу десятку найбільш відповідальних керівників ОДА – він виконав 28 своїх обіцянок, проваливши 23.

Найболючішими з невиконаних Жебрівським обіцянок є відкриття в області 14 базових лікарень і встановлення в медустановах 9 томографів до кінця 2016 року.

Також губернатор провалив за терміном обіцянку відкрити в області 21 опорну школу в 2016 році: навчальні заклади не були підготовлені до початку минулого навчального року і будуть облаштовані тільки до 1 вересня поточного року.

Ще однією проваленою губернатором обіцянкою став ремонт доріг в Костянтинівці, який почався на два місяці пізніше обіцяного – лише в травні 2017 року.

Серед нещодавно виконаних обіцянок варто відзначити інфраструктурні проекти: так, Жебрівський дотримав своїх обіцянок відновити зруйновані російськими бойовиками мости в Семенівці біля Слов'янська, а також в Закотному і Сіверську.

Крім того, він виконав свої обіцянки щодо реконструкції першої черги міських очисних споруд в Бахмуті й звернувся до Кабміну з пропозицією встановити ще одну телевежу в Покровському районі області, щоб покривати українським телемовленням прифронтові села.

На контролі у аналітиків порталу зараз перебуває обіцянка Жебрівського відкрити в Маріуполі обласну лікарню, яку він дав понад рік тому.

Нагадаємо, 3 червня під час візиту в Донбас делегації ЄС на чолі з комісаром з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнесом Ханом Жебрівський заявив, що вісім населених пунктів Донбасу вже не відновити.

24 травня він пообіцяв відновити в Авдіївці всі будинки, пошкоджені внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ, до кінця червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: