Жебрівський розповів у скільки обійдеться нова інфраструктура Донеччини

Читать на русском
На побудову абсолютно нової інфраструктури області за попередніми розрахунками потрібно близько 200-250 млрд гривень.

Обласна влада Донеччини розробляє інтерактивну дорожню карту побудови абсолютно нової інфраструктури області. За попередніми розрахунками, на це потрібно буде близько 200-250 млрд грн.

Про це заявив голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський в інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Наразі ключова задача для мене – створення такої собі road map, дорожньої карти побудови нової інфраструктури Донеччини. Вона має бути розрахована як мінімум на 10-15 років. Міста і села мають стати справді європейськими. Вона включатиме все - водогони і теплотраси, дороги, адміністративні будівлі, спортивні споруди, палаци культури, ОСББ, парки, сквери, муніципальний транспорт, комунальні підприємства. Повний full. Скільки на все потрібно коштів? Попередня оцінка - близько 200-250 млрд грн, які потрібні для того, щоб інфраструктура області стала європейською», - сказав Жебрівський.

За його словами, ця інтерактивна дорожня карта побудови нової інфраструктури Донеччини має бути створена вже до кінця серпня. Розміщуватися вона буде на сайті ОДА, де з нею зможе ознайомитися кожен охочий — від мешканця області до інвестора.

«Клікаєш на карті на якесь місто, і там різні шари висвітлюються, наприклад, по комунальному транспорту, комунальних підприємствах, водогону, дорогах тощо – що куди потрібно. Наразі Покровськ як пілотний проект уже нанесений на карту, за нашими підрахунками його потреби – 7-8 млрд грн», - зазначив керівник Донеччини.

Після створення дорожньої карти Жебрівський планує здійснити з нею «роуд шоу»: «Презентувати її спочатку дипломатам ЄС у Києві, а потім, якщо буде зацікавленість, поїхати з нею за кордон».

Зазначимо, із заміною вуличного освітлення в селах Добропільського району Жебрівський впорався лише наполовину.

Також Жебрівський повідомив, що дітей із прифронтової зони відправили на відпочинок до Хорватії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: