Жебрівський впорався із заміною вуличного освітлення в селах Добропільського району лише наполовину

Читать на русском
До кінця червня в 2 селах Добропільського району Донецької області зусиллями обласної влади замінили вуличне освітлення на енергоощадне. Але Слово і Діло все одно надало цій обіцянці статус не виконано.
Павло ЖебрівськийФото: asn.in.ua

Губернатор Донецької області Павло Жебрівський не до кінця впорався із заміною вуличного освітлення в чотирьох селах Добропільського району, через що його обіцянка отримала статус «не виконано».

Йдеться про його зобов’язання до кінця червня реконструювати системи вуличного освітлення в селах Нововодяне, Веселе Поле, Весна, Першотравневе та Криворіжжя, яке «Слово і Діло» зафіксувало 20 травня 2017 року.

«Як підрахували комунальники, завдяки використанню LED-світильників досягнемо економії коштів на освітлення в 4 рази», – пояснював тоді голова військово-цивільної адміністрації.

Проте у відповіді на запит «Слова і Діла» від 25 липня цього року в Добропільській районній адміністрації Донецької області повідомили, що в селі Криворіжжя вуличне освітлення змінили ще в квітні (припускаємо, що Жебрівський просто був про це не поінформований), а щодо решти чотирьох населених пунктів ситуація така: у Веселому Полі та Першотравневому лампи ліхтарів замінили на LED-світильники 27 червня, а от у Нововодяному й Весні роботи завершились лише 12 липня.

В «Укренерго» підрахували борги ОРДЛО за світло з 2015 рокуЗ травня 2015 року окуповані території Донбасу заборгували за електроенергію близько 2,5 мільярдів гривень.

Відзначимо, що відхилення від графіку на 12 днів не є критичним з огляду на постійне порушення дедлайнів політиками й чиновниками різних рівнів, яке часто фіксує «Слово і Діло». Але оскільки очільник обласної адміністрації у своїй обіцянці сам чітко окреслив терміни виконання, вона все ж отримує статус невиконаної.

Загалом у досьє губернатора 77 обіцянок, 39 з яких він зміг втілити в життя. В рейтингу відповідальності голів обласних адміністрацій донецький губернатор посідає десяте місце.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: