Тука пропонує поділити Донецьку область

Читать на русском
Георгій Тука вважає за необхідне розглянути питання про поділ Донецької області на дві частини для ефективнішого управління.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає за необхідне розглянути питання про поділ Донецької області на дві частини.

Про це він сказав в інтерв'ю «Апострофу», передає «Слово і Діло».

«Можливо навіть, з точки зору менеджменту, я би розглядав доцільність (або й недоцільність) розподілу Донецької військово-цивільної адміністрації (ВЦА) на дві частини. Зараз на Донеччині існує два потужні адміністративні центри - Краматорськ і Маріуполь. Географічно вони дуже віддалені один від одного. Тому здійснювати постійне керівництво такими великими, але віддаленими один від одного потужними центрами, з моєї точки зору, може бути неефективно», - сказав він.

Жебрівський розповів Хугу про порушення бойовиками «хлібного перемир'я»Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час зустрічі з Олександром Хугом розповів про порушення бойовиками «хлібного перемир'я».

Тука навів як приклад два обласні центри, Дніпро і Запоріжжя, які розташовані один від одного на відстані 60 км.

«Але з точки зору менеджменту було ухвалене абсолютно доцільне рішення - створити дві області. Я маю на увазі Запоріжжя і Дніпро. І, можливо, на сьогоднішній день варто більш детально придивитись до організації управління Донецькою областю», - вважає Тука.

На переконання нинішнього голови Донецької ВЦА Павла Жебрівського, відповідно до проекту закону про реінтеграцію, правильно було б зробити єдину адміністрацію на дві області - на Донецьку та Луганську. За його словами, керівник цієї військово-цивільної адміністрації має бути не менше від рівня заступника секретаря РНБО і в тому числі член уряду, а його перший заступник - військова людина, яка має «здійснювати військову операцію».

Також Тука висловив думку, що Україна зможе повернути Донбас після розпаду Росії як держави.

Раніше він заявив про необхідність переселяти місцевих мешканців з Донбасу через екологічну ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: