НАЗК збирається змінити порядок проведення перевірки декларацій

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції має намір внести зміни до порядку проведення повної перевірки електронних декларацій, повідомила глава НАЗК Наталія Корчак.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) має намір внести зміни до порядку проведення повної перевірки електронних декларацій.

Про це глава НАЗК Наталія Корчак написала на своїй сторінці на Facebook, передає «Слово і Діло».

НАЗК зобов'язало голову Вищої ради правосуддя вжити заходів щодо недостовірних е-декларацій суддівНАЗК внесло приписи голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку щодо недостовірних відомостей у е-деклараціях двох суддів за 2015 рік.

«Вирішили спільно з Громадським люстраційним комітетом і Сашею Дрік конструктивно підійти до змін в порядок проведення повної перевірки декларацій. Громадськість внесла пропозиції, НАЗК - обробить і підготує відповідний проект рішення про роз'яснення до порядку», - заявила Корчак.

За її словами, пропозиції в першу чергу стосуються критеріїв, за якими уповноважені особи НАЗК ухвалюють рішення про початок перевірки.

«Маю на увазі підстави, за якими звернення заявників до Агентства з вимогою перевірки декларації того чи іншого декларанта на основі викладених у зверненні доводів фактично стають першоджерелами початку перевірки», - зазначила глава НАЗК.

Заступник представника України при ЄС придбав квартиру майже за два мільйониСпівробітник Міністерства закордонних справ України витратив майже два мільйони гривень на нову квартиру в недобудованому будинку Києва.

Серед представлених пропозицій є ті, з якими в НАЗК повністю або частково згодні, «ті, з якими не згодні зовсім, і ті, відповідь на які повинні надати крім НАЗК інші органи державної влади і правоохоронні органи».

Як повідомлялося, НАЗК проводить перевірку 313 декларацій 244 суб'єктів декларування.

Раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує три кримінальні виробництва відносно співробітників НАЗК.

Нагадаємо, раніше в НАЗК заявили, що перевірить 265 декларацій чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: