НАЗК виявило у «Свободи» фінансових порушень на 2,3 мільйона

Читать на русском
У Дарницькому районному суді Києва порушено провадження про притягнення до адміністративної відповідальності головного бухгалтера політичної партії Свобода.

У Дарницькому районному суді Києва порушено провадження про притягнення до адміністративної відповідальності головного бухгалтера політичної партії «Свобода».

Про це повідомляє прес-центр Національного агентства з питань запобігання корупції, передає «Слово і Діло».

Департамент із питань запобігання політичній корупції НАЗК за результатом аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал 2016 року виявив порушення в порядку отримання внесків на підтримку політичної партії.

Зокрема, були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, що здійснювали грошові внески, у звіті партії та на банківських виписках.

Заступник харківського губернатора вказав у декларації недостовірні даніНаціональне агентство з питань запобігання корупції вимагає від заступника голови Харківської ОДА Євгена Шахненка вказати в декларації за 2015 рік достовірні відомості.

Національне агентство виявило, що 11 платежів на загальну суму 2,3 млн грн були внесені протягом листопада-грудня 2016 року до каси банку головним бухгалтером політсили Ярославом Пелешаком.

Таким чином, Ярослав Пелешак порушив встановлений законом порядок отримання внеску на підтримку політичної партії. Відповідно до порядку, грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції особисто фізичними особами зі встановленням установою банку персональної інформації щодо вкладників.

Відповідне порушення передбачає штраф із конфіскацією суми внеску на користь держави. Загальний розмір внеску, що підлягає конфіскації, становить 2,3 млн грн.

Наразі розгляд справи перенесений на 4 вересня 2017 року.

Зазначимо, за даними НАЗК, із політичних партій до державного бюджету має бути стягнено майже 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Також НАЗК взялося за декларації трьох прокурорів та колишнього митника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: