Заступник представника України при ЄС придбав квартиру майже за два мільйони

Читать на русском
Співробітник Міністерства закордонних справ України витратив майже два мільйони гривень на нову квартиру в недобудованому будинку Києва.
Олександр Ірхін праворуч

Заступник представника України при Європейському Союзі Олександр Ірхін придбав київську квартиру в недобудованому будинку за 1,8 мільйона гривень.

Таке повідомлення про зміну майнового стану він подав до Єдиного державного реєстру декларацій, пише «Слово і Діло».

Згідно з поданим документом 25 липня Ірхін заплатив 1 мільйон 796 тисяч 420 гривень за квартиру в недобудованому будинку загальною площею 117 квадратних метрів. Продавцями значаться фірми ТОВ «Інвест-Будсістем» і ТОВ «КУА «Бізнес-Гарант».

Зазначимо, що дружина дипломата Наталія Сафонова також працює в представництві України при ЄС і обіймає там посаду радника. У щорічній декларації за 2016 рік подружжя вказало, що користуються квартирою матері заступника представника Лариси Ірхін, а також ще однієї столичної квартирою, третьою часткою якої володіє Сафонова.

Також Ірхін користується автомобілем Land Rover Freelander 2007 року випуску, а дружина – Hyunday Getz 2011 р. в. Загалом за минулий рік подружжя отримало доходжу на суму 2 млн 290 тис. 471 грн. У готівці Ірхін і дружина зберігають 5 тис. фунтів стерлінгів, 12 тис. дол. і 4400 євро. Крім того, вони позичила третім особам 35 тис. грн і 28 тис. євро. На банківських рахунках подружжя є 88 тис. 58 грн.

Нагадаємо, сестра Розенблата позичила у дружини нардепа чотири мільйони.

Раніше помічниця голови суду в Херсонській області придбала квартиру за мільйон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: