НАБУ розслідує три кримінальних провадження щодо працівників НАЗК

Читать на русском
Детективи НАБУ розслідують три кримінальних провадження щодо дій службових осіб НАЗК про привласнення, розтрату майна та зловживання службовим становищем.

Детективи НАБУ розслідують три кримінальних провадження щодо дій службових осіб НАЗК.

Про це повідомили в НАБУ на запит «Української правди», передає «Слово і Діло».

«Детективи Головного підрозділу детективів НАБУ здійснюють досудове розслідування в трьох кримінальних провадженнях щодо дій службових осіб НАЗК», – йдеться в повідомленні.

«Два з цих проваджень порушені за фактом можливого вчинення службовими особами НАЗК кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 КК України», – зазначили в повідомленні.

Поляков: НАБУ незаконно прослуховувало 114 телефонів службовцівЗа його словами, дозвіл на прослуховування був отриманий на 18 телефонів, проте реально прослуховувалися 114 телефонів.

Йдеться про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

«У рамках ще одного кримінального провадження розслідуються факти, попередньо кваліфіковані за статтею 366-1 КК України», – зазначено у відповіді НАБУ. Стаття 366-1 стосується декларування недостовірної інформації.

«Повідомлення про підозру службовим особам не здійснено», – додали у відповіді НАБУ.

Про кого саме йдеться, в повідомленні не зазначили. Також у прес-службі НАБУ відмовилися називати прізвища.

У Бюро також підтвердили, що не здійснюють досудового розслідування в кримінальних провадженнях щодо можливого безпідставного нарахування та виплати зарплати голові та членам НАЗК. І також підтвердили, що на свій запит від 3 травня 2017 року до Кабміну отримали відповідь, що уряд не надавав дозволу на преміювання членів НАЗК.

НАЗК перевірить 265 чиновницьких деклараційНаціональне агентство з питань запобігання корупції перевірить 265 декларацій службовців за 2015-2016 роки.

При цьому в НАБУ наголосили, що ще восени 2016 року після аналітичної оцінки дійшли висновку, що «існують правові колізії та прогалини в чинному законодавстві, які зробили можливим нарахування та виплати премій членам НАЗК всупереч принципам бюджетної системи України».

У документі зазначили, що «з метою усунення зазначених проблем» НАБУ надіслало свої пропозиції Нацагенції з питань державної служби.

Зазначимо, що НАБУ підозрює членів НКРЕКП у змові при затвердженні формули «Роттердам плюс». Також у НАБУ підтвердили, що розслідують факти зловживань НКРЕКП.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: