НАЗК зобов'язало голову Вищої ради правосуддя вжити заходів щодо недостовірних е-декларацій суддів

Читать на русском
НАЗК внесло приписи голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку щодо недостовірних відомостей у е-деклараціях двох суддів за 2015 рік.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи голові Вищої ради правосуддя Ігорю Бенедисюку щодо недостовірних відомостей у е-деклараціях двох суддів за 2015 рік.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає «Слово і Діло».

Заступник харківського губернатора вказав у декларації недостовірні даніНаціональне агентство з питань запобігання корупції вимагає від заступника голови Харківської ОДА Євгена Шахненка вказати в декларації за 2015 рік достовірні відомості.

«Приписи внесено щодо судді Приморського районного суду міста Одеси Віктора Попревича та судді палати з розгляду цивільних справ Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Олени Кадетової. Відповідно до документів, судді при складанні та поданні декларацій порушили низку вимог статті 46 закону України «Про запобігання корупції» та зазначили в деклараціях окремі недостовірні відомості», – йдеться у повідомленні.

З метою усунення виявлених порушень НАЗК вимагає вжити заходів щодо подання суддями е-декларацій за 2015 рік із достовірними відомостями.

Раніше НАЗК взялося за декларації трьох прокурорів та колишнього митника. Також НАЗК виявило у «Свободи» фінансові порушення на 2,3 мільйона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: