Затверджено склад Нацради з питань розвитку науки і технологій

Читать на русском
Нацрада складається з Адміністративного та Наукового комітетів, кожен включає по 24 людини. Адміністративний комітет очолює міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Уряд затвердив склад Наукового та Адміністративного комітетів Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, передає «Слово і Діло».

Науковий співробітник Академії прокуратури витратив понад 850 тисяч гривень на квартиру в столиціОдин із наукових співробітників Нацакадемії прокуратури України витратив заощадження на столичну квартиру.

Відповідне рішення ухвалено в середу, 9 серпня, на засіданні Кабінету міністрів України. До складу комітетів увійшли 48 осіб – по 24 до кожного.

«Національна рада – основний стратегічний орган реформування сфери науки та інновацій в Україні, який очолюватиме прем'єр-міністр за посадою. Під його керівництвом Нацрада об'єднає лідерів наукового співтовариства та представників усіх ключових гравців на цьому полі. Вперше в історії України створено орган, який стане не лише верховним у сфері громадського контролю наукової діяльності, але й платформою для ефективної взаємодії між вченими, органами виконавчої влади, представниками бізнесу», – підкреслила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Склад Наукового комітету був сформований на конкурсній основі, при цьому кандидатів на посади перевіряли члени спеціально створеного, згідно з європейською практикою, Ідентифікаційного комітету з питань науки. До нього увійшли дев'ять провідних вчених – шість іноземців і троє українців.

У МОН також розповіли про те, що фінансування наукової діяльності може бути двох видів – базове та конкурсне. Базове фінансування є системним, воно передбачає забезпечення фундаментальних досліджень, розвиток інфраструктури та інші аналогічні сфери. Конкурсне – дається під реалізацію конкретних проектів або завдань.

Нагадаємо, Національна рада України з питань розвитку науки і технологій створюється згідно із законом «Про наукову і науково-технічну діяльність». На початку квітня стало відомо про те, що його очолив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У травні він пообіцяв допомагати українській науці.

Раніше повідомлялося, що в Києві збудують Музей науки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: