Гройсман: Україна зацікавлена в ізраїльських інноваціях щодо розвитку освіти і науки

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за поглиблення співпраці з Ізраїлем у сферах IT, кібербезпеки, науки і освіти, сільського господарства та туризму.

Україна зацікавлена в інноваційному досвіді Держави Ізраїль для розвитку вітчизняної освіти та науки і досвіді державної і приватної підтримки новітніх науково-технічних розробок.

Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі співголовою українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва, міністром з питань охорони навколишнього середовища, Міністром у справах Єрусалиму і спадщини Держави Ізраїль Зєевом Елькіним, передає «Слово і Діло».

Гройсман домовився про співпрацю з Ізраїлем щодо медицини та запобігання НСВідповідні двосторонні документи було підписано в рамках офіційного візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана] до Ізраїлю.

«Ми максимально зацікавлені у розширенні співпраці з Ізраїлем у сфері обміну досвідом державної та приватної підтримки новітніх науково-технічних розробок», - підкреслив Гройсман.

Присутня на зустрічі міністр освіти Лілія Гриневич також зазначила, що Україні були б до речі розробки Ізраїлю в сфері розвитку інклюзивної освіти, вищої та середньої освіти.

У свою чергу Зєев Елькін зазначив, що «сфера освіти, як шкільної, так і вищої» є однією з найбільш перспективних сфер співробітництва наших країн. Сторони погодилися, що питання співпраці у сфері освіти і науки повинно стати темою окремого візиту представників Міністерства освіти і науки України за участю ректорів українських вищих навчальних закладів та вчителів для вивчення досвіду Ізраїлю та напрацювання напрямків посилення співпраці.

Гройсман має намір просити Ізраїль визнати Голодомор геноцидомВ ході візиту до Ізраїлю 14-16 травня прем'єр-міністр України планує підняти питання про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Раніше, Україна і Ізраїль будуть працювати над вирішенням проблеми нелегальної міграції і політичних біженців.

Як відомо, Україна і Ізраїль планують завершити переговори щодо ЗВТ вже в цього року.

Слід також зазначити, що згідно моніторингу «Слова і Діла», у Гройсмана 354 обіцянок, з яких 201 він виконав і 87 – провалив. Рівень його відповідальності – 57%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: