Донецького науковця-релігієзнавця бойовики оголосили засудженим до тюремного ув'язнення

Читать на русском
Бойовики відмовляються включати Ігоря Козловського в списки на обмін, мотивуючи це тим, що він нібито є «громадянином «ДНР».

У окупованому Донецьку так званий «військовий трибунал» бойовиків засудив науковця-релігієзнавця Ігоря Козловського до 2,8 років позбавлення волі.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook один з синів Козловського Олександр, передає «Слово і Діло».

«Ні вік Ігоря Козловського, ні син-інвалід, що перебуває у нього на утриманні, не стали пом'якшуючими обставинами для суду. Так званий суд аргументував свою позицію тим, що Ігор Козловський — особливо неблагонадійний громадянин, оскільки мав контакти з низкою заборонених в «ДНР» організацій, зокрема, членами партії «Свобода» в 2014 році», — написав він.

На думку сина науковця, у цій ситуації залишається сподіватися тільки на широку громадську підтримку та ефективні дії української влади та міжнародних організацій в процесі звільнення його батька.

Нагадаємо, бойовики затримали Козловського в Донецьку 27 січня 2016 року, коли він вийшов з квартири винести сміття. Це сталося відразу після вибуху під пам'ятником Леніну в центрі міста. У вченого нібито знайшли вдома гранати, а також звинуватили в «шпигунстві».

Українська сторона на переговорах у Мінську постійно піднімає питання його звільнення, але безрезультатно. Бойовики відмовляються включати його в списки на обмін, мотивуючи це тим, що Козловський нібито «громадянин «ДНР».

Раніше представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко повідомила, що на окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишаються в заручниках 127 осіб.

Також вона заявила, що сподівається на завершення процедури верифікації списків підлягають обміну полонених до чергового засідання ТКГ в Мінську 15 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: