Human Rights Watch закликали звільнити українського науковця Козловського

Читать на русском
HRW нагадали, що з січня 2016 року, коли науковця затримали в Донецьку, до нього ще жодного разу не пустили членів його сім'ї.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає донецьких бойовиків негайно звільнити науковця Ігоря Козловського.

Про це йдеться в заяві HRW, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на [Радіо Свобода.

«Звернення з Козловським - від затримання і до суду - було величезною образою верховенства закону, його вирок повинен бути негайно скасований», - заявила представник організації Таня Купер.

Вона підкреслила, що Козловського утримували за ґратами виключно за його політичні погляди. В HRW нагадали, що з січня 2016 року, коли науковця затримали в Донецьку, до нього ще жодного разу не пустили членів його сім'ї.

«За відсутності функціональної системи кримінального правосуддя в регіоні, у Козловського було мало шансів на справедливий суд», - зазначила Купер.

«Вся його справа є пародією, мета якої - позбавити його права ефективно захищатися і покарати за мирну опозицію до дій сепаратистів», - вважають у HRW.

Як повідомлялося, 3 травня бойовики в окупованому Донецьку засудили незаконно утримуваного українського історика і релігієзнавця Ігоря Козловського до 2 років і 8 місяців позбавлення волі.

Також відзначимо, що луганські бойовики до смерті забили жителя Станиці Луганської, який допомагав людям переносити речі від українського блокпоста до блокпоста окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: