Саакашвілі не пропустять в Україну й вилучать паспорт – Держприкордонслужба

Читать на русском
У Саакашвілі під час спроби перетину українського кордону прикордонники вилучать паспорт, а його самого не пропустять на територію України.

У екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі під час спроби перетину українського кордону прикордонники вилучать паспорт громадянина України, а його самого не пропустять на територію держави.

Про це заявив перший заступник голови української Держприкордонслужби Василь Серватюк, пише «Слово і Діло».

Повернення на батьківщину: чи екстрадуватимуть Саакашвілі до ГрузіїПолітолог розповів, наскільки ймовірною є екстрадиція Міхеіла Саакашвілі до Грузії та що означає запит грузинської влади про його видачу.

«Указ президента України (щодо припинення громадянства Саакашвілі – ред.) і доручення Державної міграційної служби України в Державної прикордонної служби є. В указі та дорученні відповідні документи визнані недійсними й нам доручено в разі виявлення таких документів вилучити їх, скласти відповідні документи та передати до Державної міграційної служби», – сказав Серватюк у вівторок, 8 серпня.

Він зазначив, що прикордонник, виявивши під час здійснення прикордонного контролю паспорт громадянина України Саакашвілі або інший паспорт, який є в базі даних і є недійсним, діятиме відповідно до визначеного алгоритму.

«Паспорт вилучається, дається довідка про його вилучення й цю особу не пропускають через державний кордон, оскільки в цього громадянина немає документів, які дають право для перетину кордону», – пояснив Серватюк.

Нагадаємо, Польща отримала запит Грузії про розшук Саакашвілі.

Зазначимо, в Грузії на Саакашвілі чекають 4 кримінальних справи та 11 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: