У Державній міграційній службі роз’яснили ситуацію з позбавленням громадянства Саакашвілі

Читать на русском
Рішення про позбавлення громадянства Міхеіла Саакашвілі ще не затверджене президентом, кажуть у ДМС.

У Державній міграційній службі заявили, що Комісія з питань громадянства при президентові України розглянула питання позбавлення громадянства Міхеіла Саакашвілі, але остаточне рішення має ухвалити Петро Порошенко.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДМС, інформує «Слово і Діло».

«Матеріали щодо Міхеіла Саакашвілі, надані Генеральною прокуратурою України, опрацьовані Державною міграційною службою України, направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при президентові України, та у встановленому порядку розглянуті на засіданні Комісії. За Конституцією України, президент України ухвалює рішення про втрату громадянства України на підставі висновків Комісії з питань громадянства», – зазначають у ДМС.

Грузія двічі просила екстрадувати Саакашвілі й отримувала відмовуГоловна прокуратура Грузії двічі просила Україну видати екс-президента країни Міхеіла Саакашвілі й двічі отримувала офіційну відмову.

Нагадаємо, раніше про позбавлення громадянства екс-губернатора Одеської області повідомили в низці ЗМІ. При цьому прес-секретар самого Саакашвілі Дарина Чиж заявила, посилаючись на ту ж міграційну службу, що ця інформація не відповідає дійсності.

Нардеп Мустафа Найєм у себе в Facebook написав, що має непрямі докази такого рішення, й назвав його «безглуздим».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: