Саакашвілі не чув нікого, крім себе, і в цьому його головна проблема

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Проект Саакашвілі тримався фактично на одній людині – на ньому самому, тому великого майбутнього в нього в Україні вже немає.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, оцінюючи заклик керівництва Литви до України надати можливість Саакашвілі захищатися в суді.

«Загалом Литва робить нормальні логічні заяви, але таку можливість він і так має. Він принаймні анонсував, що займатиметься цим. Це частина демократичного процесу. Крім того, Литва його захищатиме, оскільки вони пам’ятають його роль щодо дій РФ та те, що він намагався розвернути курс Грузії у бік Заходу. Це так званий елемент вдячності та солідарність за його позицію», – констатував Палій.

Експерт припустив, що Саакашвілі може стати громадянином Литви або Нідерландів.

«Для Саакашвілі це не проблема. Не виключено, що в нього й зараз не одне громадянство», – зазначив політолог.

На його переконання, якби не попередження про висилку до Грузії, то Саакашвілі повернувся б до України.

Саакашвілі не відчув настроїв суспільства й дуже швидко девальвував, не розуміючи, що в нас відбувається. Він не чув нікого, крім себе, й у цьому його головна проблема.

«Наразі Саакашвілі може епатувати, але там, де це проходить безкарно. Там, де буде натяк на те, що все може завершитися висиланням до Грузії, Саакашвілі не ризикуватиме», – резюмував Олександр Палій.

Докладніше про успіхи та невдачі за час політичної кар’єри – в матеріалі «Від президента до телеведучого. Політичний шлях Саакашвілі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: