Повернення на батьківщину: чи екстрадуватимуть Саакашвілі до Грузії

Читать на русском
Вадим Карасьовполітолог, директор Інституту глобальних стратегій

Екстрадиція Саакашвілі – питання не часу, а радше кооперативне. Це меседж грузинської влади. При цьому не виключено, що він узгоджений з українською владою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Вадим Карасьов, оцінюючи запит керівництва Грузії про екстрадицію Міхеіла Саакашвілі, якщо він повернеться в Україну.

«Це сигнал від грузинської влади, щоб Саакашвілі не прагнув повернутися в Україну, тому що тоді дійсно відкриється можливість процедури його екстрадиції на батьківщину, де на нього нібито відкрито низку кримінальних справ, хоча він це й заперечує», – констатував Карасьов.

Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?Що встиг виконати, а що провалив на посаді голови Одеської ОДА одіозний грузинський реформатор – огляд обіцянок Міхеіла Саакашвілі.

На його думку, не виключено, що з керівництвом України були узгоджені вимоги, які грають на користь української влади, щоб певною мірою зняти критику та занепокоєння наших західних партнерів щодо дій президента в питанні позбавлення громадянства Саакашвілі.

«Грузинська влада сама заявляє про те, що вимагає екстрадиції, а значить, по-перше, Саакашвілі дійсно підозрюють в організації серйозних злочинів, по-друге, це навіть певна послуга для української влади», – зазначив політолог.

За його словами, видача Саакашвілі Грузії матиме іміджеві та політичні ризики для України.

«Саакашвілі перебуває за кордоном і навряд чи його хтось збирається віддавати в руки правосуддя. Для української влади найгірший варіант позбутися Саакашвілі – видача грузинській владі за запитом про екстрадицію, ніж припинення громадянства через нібито фальшиву дані в анкеті», – резюмував Вадим Карасьов.

Відзначимо, як заявив президент України Петро Порошенко,під час його візиту до Тбілісі питання про екстрадицію Саакашвілі не обговорювалося.

Про основні досягнення Міхеіла Саакашвілі та його головні провали в Україні – в матеріалі «Якими обіцянками запам'ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: