Український футбольний арбітр судитиме матчі в окупованому Криму

Читать на русском
Футбольний арбітр Юрій Вакс проміняв українську Прем'єр-лігу на суддівство в окупованому Криму.

Футбольний арбітр Юрій Вакс проміняв українську Прем'єр-лігу на суддівство в окупованому Криму.

Як повідомляє офіційний сайт Кримського футбольного союзу, Вакса призначено арбітром матчу за Суперкубок Криму між «Євпаторією» та «Севастополем», передає «Слово і Діло».

Це означає, що Юрій Вакс відмовився від подальшого продовження кар'єри в Україні та надалі працюватиме в змаганнях анексованого Росією півострова.

З 2014 року Вакс формально представляв Хмельницький і був одним із топових українських суддів, хоча продовжував жити в Сімферополі.

У Херсоні активісти вимагають реакції влади на бездіяльність Представництва президента в КримуУ Херсоні представники громадських організацій, учасники АТО та кримці вже 2 тижні пікетують розташоване в місті Представництво президента України в АР Крим.

На початку червня Вакс, який є арбітром ФІФА, разом з іще одним суддею із Сімферополя Анатолієм Жабченком потрапив до бази сайту «Миротворець». Обидва неодноразово незаконно перетинали український кордон, літаючи із Сімферополя до Москви, а в 2014 році отримали російські паспорти.

Раніше Федерація футболу України призначила Жабченка арбітром матчу за Суперкубок України між «Динамо» та «Шахтарем», але після гучного скандалу скасувала це рішення.

Чемпіонат Криму з футболу проводиться під егідою УЄФА, проте переможці змагань не потрапляють до єврокубків.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту Ігор Жданов розповів, що робитиме, якщо збірна України з футболу потрапить до фінальної частини Чемпіонату світу в РФ.

Також зазначимо, що голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко не дотримав слова щодо завершення реконструкції стадіону в парку «Перемога» в Миколаєві до 28 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: