Павелко так і не створив обіцяний орган для системної боротьби з футбольними договірняками

Читать на русском
Попри обіцянку народного депутата й голови ФФУ, в Україні так і не з’явилась система футбольної прокуратури.
Андрій ПавелкоФото з відкритих джерел

Народний депутат і президент Федерації футболу України Андрій Павелко не зміг виконати обіцянку щодо створення в Україні системи футбольної прокуратури.

Вона, за задумом чиновника, мала би стати ефективним органом боротьби з договірними матчами, нагадує «Слово і Діло» про зобов’язання Павелка, озвучене в листопаді 2016 року.

«Найближчим часом ми представимо й назвемо систему футбольної прокуратури. Я оголошував про те, що нам необхідний генеральний прокурор в галузі футбольного правосуддя, і нам необхідна та людина, яка буде вести відповідальність у договорних чи корупційних діях у футболі», – сказав він тоді.

Павелко пообіцяв створити систему футбольної прокуратуриСказано 19 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Пізніше, 14 квітня 2017-го, Павелко повідомив, що ФФУ створила команду фахівців, здатних збирати докази вини організаторів і учасників матчів на чолі з авторитетним юристом Франческо Баранкою – генеральним директором міжнародної компанії Federbet, що займається виявленням матчів із фіксованими результатами.

Павелко навіть назвав Баранку «першим футбольним прокурором України», однак футбольна прокуратура створена у Федерації не була: станом на 11 травня глава ФФУ лише оновив склад Комітету з питань етики та чесної гри – орган, що працює в Україні з 1992 року.

Таким чином, нової структури, що професійно займалася б наглядом за дотриманням правил чесної гри в українському футболі, Павелко так і не створив.

У списку його обіцянок 26 зобов’язань, лише 5 із яких він на цю мить виконав. В рейтингу відповідальності народних депутатів Павелко перебуває наприкінці третьої сотні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: