Жданов розповів, що робитиме, якщо збірна України з футболу проб’ється до фінальної частини Чемпіонату світу в РФ

Читать на русском
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов прокоментував ситуацію з імовірною поїздкою збірної України на Чемпіонат світу з футболу в Росію.
Ігор Жданов

Якщо збірна України виборе право виступати у фінальній частині Чемпіонату світу з футболу, що пройде наступного року в Росії, рішення про поїздку до країни-агресора буде ухвалюватися колективно ФФУ й самими гравцями.

Також правильно було б порадитися щодо цього з Верховною Радою, президентом, прем’єр-міністром та самим Міністерством молоді та спорту. Про це, як передає «Слово і Діло», розповів міністр молоді та спорту Ігор Жданов у інтерв’ю «Цензор.НЕТ».

При цьому особисто він вважає, що сам факт проведення чемпіонату в країні-агресорі означатиме легітимізацію РФ у міжнародному спорті.

«Як громадянин України я вважаю, що коли Росія веде агресію проти моєї країни, грубо порушуючи всі можливі норми міжнародного права, то легітимізувати її місце в міжнародному спорті за допомогою проведення чемпіонату світу – неприпустимо», – зазначив міністр.

Росія офіційно втратила право на Чемпіонат світу з біатлону в 2021 роціМіжнародний союз біатлоністів офіційно позбавив Росію права на проведення Чемпіонату світу після відмови зробити це зі своєї ініціативи.

Раніше голова Федерації футболу Андрій Павелко заявив, що хоче, щоб збірна потрапила на Чемпіонат світу, але не в Росії.

Наразі турнірна ситуація в українській групі на відбірковому етапі ЧС-2018 така: на першому місці з 13 очками Хорватія, на другому з такою ж кількістю балів – Ісландія, третє місце за Туреччиною, Україна четверта (в обох збірних по 11 очок). П’яте й шосте місця відповідно посідають Фінляндія та Косово, в яких всього по 1 очку.

Раніше, коментуючи можливість бойкоту ЧС-2018 у Росії, головний тренер збірної Андрій Шевченко заявив, що це питання поза його компетенцією: мовляв, для початку потрібно вийти з групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: