У Херсоні активісти вимагають реакції влади на бездіяльність Представництва президента в Криму

Читать на русском
У Херсоні представники громадських організацій, учасники АТО та кримці вже 2 тижні пікетують розташоване в місті Представництво президента України в АР Крим.

У Херсоні представники громадських організацій, учасники АТО та кримці вже 2 тижні пікетують розташоване в місті Представництво президента України в АР Крим, вимагаючи активізації його роботи.

Про це пише заступник головного директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, передає «Слово і Діло».

Пікетувальники звинувачують Представництво в бездіяльності.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко пообіцяла запустити програму з повернення Криму до складу УкраїниСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Понад 3 роки ПП в АРК на чолі з Наталією Попович, із великим штатом і бюджетним фінансуванням, не діє. Сама представник не приймає громадян, замість допомоги людям дають відписки й футболять до інших відомств. Двері держустанови закриті на замок, чого в принципі неможливо собі уявити. Але так є», – звертає увагу Муждабаєв.

«Попович не спілкується з пресою, її навіть у самому Херсоні не знають в обличчя. Вона не з'являється на жодному заході, пов'язаному зі звільненням Криму, не проявляє жодної законодавчої/виконавчої ініціативи. Люди просто 3 роки в комфортному офісі ржуть над кримчанами й отримують гроші», – зазначає журналіст.

За словами Муждабаєва, офіційна реакція влади досі відсутня.

«Реакції з Адміністрації президента немає. Начебто так і треба», – пише він.

Іван КириленкоНародний депутат України
Кириленко пообіцяв запустити програму з повернення Криму до складу УкраїниСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас журналіст звертає увагу на інформаційну кампанію, якою намагаються очорнити дії пікетників.

«Влада мовчить, але ... беруться за справу «патріотичні» фейсбучні боти, від яких раніше про ПП в АРК ніколи не було ані звуку. Вони відрепетируваним хором називають протестувальників («Автомайдан», кримських татар, ветеранів АТО, матерів зниклих безвісти українців у Криму, журналістів, які про це пишуть) – та-дам! – агентами ФСБ, які заважають Попович займатися деокупацією Криму», – пише Муждабаєв.

На думку журналіста, чиновники «втратили зв'язок із реальністю».

«Це, звісно, перевернутий світ, Орвелл. Але найстрашніша підозра, яка виникла після знайомства із ситуацією навколо цієї структури АП, те, що й інші відомства в країні працюють приблизно схоже. Просто ніхто про це не знає. Буду продовжувати стежити подіями, таке хамство на адресу українців після перемоги Майдану, здавалося, важко собі уявити», – обурюється Муждабаєв.

Зазначимо, 10 липня в Херсоні активісти розпочали безстрокове пікетування представництва, вимагаючи звіту. 18 липня Представництво президента України в АР Крим заявило про тимчасове припинення прийому громадян.

Нагадаємо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров розповів про «ключ» до повернення Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: