Грошове забезпечення військових не має поступатися зарплатам чиновників – Турчинов

Читать на русском
Під час візиту до зони проведення АТО Олександр Турчинов повідомив, що грошове забезпечення військових не має бути меншим за зарплати чиновників.

7 серпня секретар РНБО Олександр Турчинов перевірив стан забезпечення та бойової готовності підрозділів ЗСУ в оперативно-тактичному угрупованні «Луганськ» під час робочої поїздки до зони проведення АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО. За результатами перевірки була проведено нарада з військовим керівництвом АТО.

Турчинов відвідав бойові позиції 58-ї окремої мотопіхотної бригади на передньому краї нашої оборони в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське та Новозванівка.

Секретар РНБО також приділив увагу проблемним питанням військово-технічного забезпечення бойових підрозділів, що розташовані на передньому рубежі нашої оборони.

«Бий своїх, щоб чужі боялися»: технології дестабілізації та напрямки можливих ударів агресораГолова Єдиного координаційного центру «Донбас» розповів, як РФ може відреагувати на нові санкції та чи варто чекати ескалації на Донбасі.

За його словами, зараз опрацьовуються доповнення до Державного оборонного замовлення в зв'язку зі змінами до бюджету поточного року й збільшенням фінансування оборонних витрат.

Під час спілкування на передовій у військових виникло багато запитань щодо пропозицій Турчинова про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема перегляду посадових окладів та окладів за військовим званням.

Секретар РНБО України підтвердив свою позицію й підкреслив, що при плануванні бюджету на наступний рік необхідно «закладати пріоритетне підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, яке не може поступатися зарплатам чиновників».

«Гідне забезпечення наших солдатів та офіцерів – це питання надійності нашої оборони й національної безпеки країни», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше Турчинов уже виступав за підвищення зарплат військовослужбовцям.

5 серпня президент Петро Порошенко заявив, що в Україні підвищать рівень доплат військовим у зоні проведення АТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: