Грузія направила до Польщі запит на встановлення місцеперебування Саакашвілі

Читать на русском
Грузія направила офіційний запит до польських колег про місцеперебування екс-президента Грузії й колишнього громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Сьогодні Міністерство юстиції Грузії направило офіційний запит до польських колег про місцеперебування екс-президента Грузії і колишнього громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомили в прес-службі Окружної прокуратури Варшави, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з отриманим запитом відповідні заходи доручено вжити Прикордонній охороні та поліції», – зазначив він.

Литва рекомендує Україні дозволити Саакашвілі захиститися в судіМіністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликає українську владу дати колишньому голові Одеської обласної державної адміністрації Міхеілу Саакашвілі можливість відстояти в суді право на громадянство України.

Як повідомлялося раніше, 4 серпня Міхеіл Саакашвілі приїхав до Польщі, де взяв участь у пам'ятному заході, присвяченому Варшавському повстанню. Екс-президент Грузії заявив, що не перетинав українсько-польський кордон і прибув до Варшави зі Сполучених Штатів.

У Головній прокуратурі Грузії заявили, що стосовно Саакашвілі на батьківщині порушені чотири кримінальних справи, а йому самому загрожує до 11 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці липня президент Петро Порошенко своїм указом припинив українське громадянство Міхеіла Саакашвілі. Український паспорт грузинський політик отримав у травні 2015 року.

Раніше політолог розповів «Слову і Ділу», наскільки ймовірною є екстрадиція Міхеіла Саакашвілі до Грузії та що означає запит грузинської влади про його видачу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: