Справи Пашинського та Саакашвілі – тотальна перемога феодальних порядків і феодального мислення

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Справи Пашинського та Саакашвілі зруйнували залишки надії в найбільших оптимістів на побудову в Україні чогось, схожого на правову державу.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Питання не в особах Пашинського та Саакашвілі. Переведення всього в площину обговорення особистостей – давній маніпулятивний прийом, за допомогою якого українцям дурять голови десятиліттями», – зазначив Олещук.

На його думку, справа Саакашвілі показала, що громадянство України, як і будь-що, розглядається керівництвом України як феодальний привілей, що можна як дарувати, так і забирати.

«Треба – дали. Треба – заберемо. Закон? Для дурнів, а інші роблять ставку на реальні «контакти»», – додав експерт.

Хімікус vs. Пашинський, або «Шейк» проти «Глока»Аналіз конфлікту між народним депутатом Сергієм Пашинським і перевізником В'ячеславом Хімікусом із точки зору закону.

«Щодо Пашинського, то якби рядовий громадянин України тягав із собою зброю, а потім на вулиці кинувся «розбиратися» з її допомогою з тим, хто його «образив», і прострелив йому ногу, захищаючись від пляшки, то він би сів. Справа Пашинського – наочна демонстрація «сортів» громадян України. Тотальна перемога феодальних порядків і феодального мислення», – констатував Петро Олещук.

Як відомо, ГПУ закрила справу щодо стрілянини біля Василькова за участю Пашинського. В діях нардепа прокуратура не знайшла складу злочину.

Детальніше про інцидент та правомірність застосування зброї з боку народного депутата «Слово і Діло» розповіло в матеріалі Хімікус vs. Пашинський, або «Шейк» проти «Глока».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: