Успіхи Саакашвілі-політика в Україні можна знайти, але з великою лупою

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Всі розмови про недостовірність підпису з’являються через те, що тема перестає бути такою актуальною. Навряд чи Саакашвілі позбавляли громадянства так, щоб він мав можливість його повернути.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, оцінюючи заяву Міхеіла Саакашвілі про позбавлення його громадянства через недостовірний підпис.

«Зрозуміло, що тема поступово зникатиме з інформаційного простору, тому потрібні нові інформаційні приводи на кшталт фіктивного підпису, щоб підтримувати тему в актуальному стані. Ще тиждень й історія Саакашвілі згасне», – констатував Яблонський.

Експерт наголосив, що успіхи Саакашвілі в Україні незначні, тому подальші перспективи його проекту невтішні.

Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?Що встиг виконати, а що провалив на посаді голови Одеської ОДА одіозний грузинський реформатор – огляд обіцянок Міхеіла Саакашвілі.

«Крім піару, заяв про те, що хтось заважає, нарікань на недостатність повноважень, нічого не згадується. Самостійні успіхи в діяльності Саакашвілі-політика в Україні можна знайти, але з великою лупою чи під мікроскопом. Ба більше, є сумніви в тому, наскільки Саакашвілі взагалі був щирим у своєму ставленні до України», – додав він.

«Навіть якщо є несприйняття будь-якого політика, але при цьому ти розписуєшся в любові до України, то не можна говорити про те, що, наприклад, Україна грала не на боці Трампа у виборчих перегонах США. Саме так чинив Саакашвілі. Задля того, щоб топити Порошенка, Саакашвілі був готовий топити за фактом усю Україну в перспективі зовнішньої політики зі США. То чи була тут любов до України? Історія Саакашвілі в Україні від самого початку була негарною – як із набуттям громадянства, його діяльністю, так і з позбавленням цього громадянства», – проаналізував Василь Яблонський.

Про основні досягнення Міхеіла Саакашвілі та його головні провали в Україні – в матеріалі «Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: