Генпрокуратура виявила схему розтрати на «Мотор Січі» на 350 мільйонів гривень

Читать на русском

Генеральна прокуратура виявила на ПАТ Мотор Січ схему розтрати із закупівлею сміттєвих цінних паперів і переведенням на рахунки фіктивних підприємств понад 350 мільйонів гривень, які потім переводилися в готівку через банки.

Генеральна прокуратура виявила на ПАТ «Мотор Січ» схему розтрати із закупівлею «сміттєвих» цінних паперів і переведенням на рахунки фіктивних підприємств понад 350 мільйонів гривень, які потім переводилися в готівку через банки.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Встановлено, що протягом 2013-2016 років службові особи ПАТ «Мотор Січ» придбали «сміттєві» цінні папери шляхом перерахування грошових коштів у сумі понад 350 мільйонів гривень на розрахункові рахунки низки підприємств з ознаками фіктивності, які в подальшому обготівковувалися через банківські установи», – розповіла Сарган.

ГПУ провела обшуки на основних об'єктах і за місцем проживання ключових фігурантів схеми, вилучені 500 тисяч доларів США та значний обсяг антикварних цінностей.

Щодо учасників злочинної схеми зараз вирішується питання про арешт, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 14 липня детективи НАБУ затримали низку посадовців ЗСУ та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою в організації корупційної схеми з танковими двигунами. Її суть полягала в тому, що замість нових закуповувалися вживані двигуни, частина з яких навіть не була в робочому стані.

18 липня гендиректор заводу Роман Тимків вийшов на волю під заставу в 2 мільйони гривень й заперечує звинувачення на свою адресу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: