Луценко: На хабарі затримали помічника Трояна і «азовця»

Читать на русском
ГПУ спільно з СБУ у четвер, 27 липня, затримала на вимаганні хабара у понад 1,5 млн грн керівника однієї із громадських організацій та помічника посадової особи МВС України.

ГПУ спільно з СБУ у четвер, 27 липня, затримала на вимаганні хабара у понад 1,5 млн грн керівника однієї із громадських організацій та помічника посадової особи МВС України.

Про це повідомив генпрекурор України Юрій Луценко на своїй сторінці Facbook, пише «Слово і Діло».

В ході спільного з СБУ провадження було задукоментовано та затримано заступника керівника ГО «Цивільний корпус «Азов» Бржезинського ,помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Згідно даних НСРД 785 тис грн зазначені зловмисники розділили між собою та іншими особами. В зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника МВС В. Трояна. Вказані кошти виявити не вдалося.

Всім трьом зловмисникам оголошено підозру та обрані запобіжні заходи. Продовжуються слідчі дії для встановлення повного складу осіб, що отримували неправомірну вигоду.

Нагадаємо, що 28 липня ЗМІ опублікували новину про те, що Вадима Трояна затримали на отриманні хабара в 2 млн грн. Новину супроводили фото, на якому заступник голови МВС сидить за столом, на якому лежить чорний пакет.

Троян спростував цю інформацію, назвавши повідомлення ЗМІ фейком.

В МВС повідомили, що він нещодавно брав участь у слідчих діях в одному з кримінальних проваджень, але наразі ніяких підозр йому не повідомлялося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: