НАБУ звершило слідство щодо розтрати коштів ДП «Держзовнішінформ»

Читать на русском
НАБУ завершило досудове слідство щодо екс-директора ДП Держзовнішінформ та його екс-заступника, які підозрюються у розтраті 9,87 млн грн.

Детективи НАБУ завершили досудове слідство щодо екс-директора ДП «Держзовнішінформ» та його екс-заступника, які підозрюються в розтраті 9,87 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає «Слово і Діло».

За версією слідства, в період із травня 2013 року до лютого 2014 року вказані особи перерахували 9,87 млн грн на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховувалися згідно з укладеними договорами та актами приймання-передачі наданих послуг. Встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично не надавали жодних послуг, а укладання договорів було виключно для прикриття злочинної діяльності.

Прокурор Каховської прокуратури, затримана НАБУ за хабар, через суд намагалася поновитися на посадіПрокурор однієї з місцевих прокуратур Херсонської області подавала апеляцію на відсторонення з посади.

Про підозру зазначеним особам повідомили в квітні 2017 року. Водночас місцеперебування екс-директора «Держзовнішінформу» не встановлено, його оголошено в національний розшук.

Детективи НАБУ та прокурори САП отримали дозвіл на здійснення щодо цього підозрюваного спеціального досудового розслідування. Слідство НАБУ почало в грудні 2015 року.

Нагадуємо, 12 квітня НАБУ та САП затримали екс-заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ».

Також зазначимо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує 60 кримінальних проваджень щодо народних депутатів, міністрів та керівників органів влади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: