ГПУ: заступнику голови ГО та помічнику чиновника МВС оголосили про підозру у вимаганні 1,5 мільйона

Читать на русском
Заступнику голови однієї з громадських організацій і помічнику чиновника МВС оголосили про підозру в справі про вимагання 1,5 мільйона гривень.

Заступнику голови однієї з громадських організацій і помічнику чиновника МВС оголосили про підозру в справі про вимагання 1,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

«Зловмисники ... із застосуванням погроз життю й здоров'ю представнику суб'єктів господарювання вимагали та отримали від нього частину неправомірної вигоди в сумі 785 тисяч гривень. Зазначені грошові кошти зловмисники вимагали від потерпілого за вирішення питання про притягнення співробітниками Національної поліції України до кримінальної відповідальності співробітників Державної фіскальної служби одного з районів міста Києва, які своїми діями створювали навмисні перешкоди в здійсненні господарської діяльності підприємства, інтереси яких представляв потерпілий, а також за здійснення фізичного та психологічного тиску на службових осіб одного з товариств за повернення грошових коштів підприємству за поставку нібито неякісної продукції виробничо-технічного призначення», – йдеться в повідомленні.

Під час операції, крім затримання підозрюваних, також були проведені 13 обшуків для документування злочинної діяльності фігурантів справи.

Заступнику голови громадської організації та його спільнику 27 липня повідомили про підозру в злочинах за ч. 2 ст. 189, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, із загрозою вбивства й завдання тяжких тілесних ушкоджень, що завдало значної шкоди потерпілому, а також одержання неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, разом із вимаганням такої вигоди).

Помічнику чиновника МВС оголосили про підозру в злочинах за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 369-2 КК (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Суд розглядає клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 28 липня генпрокурор Юрій Луценко розповів про фігурантів схеми Клименка та заарештовані мільярди.

27 липня в ГПУ розповіли, що розслідують справи про правопорушення службовців і керівників НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: