Україна готує скаргу до ЄСПЛ щодо видачі Росією бойовика Погодіна

Читать на русском
Генпрокуратура України не отримала офіційної відповіді з РФ щодо передачі українським правоохоронцям бойовика Вадима Погодіна.

Генпрокуратура України не отримала офіційної відповіді з РФ щодо передачі українським правоохоронцям бойовика Вадима Погодіна, який у 2014 році в Донецьку закатував українського підлітка Степана Чубенка.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник головного прокурора України Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

«Українські правоохоронці продовжуватимуть докладати всіх можливих зусиль для притягнення Погодіна до кримінальної відповідальності, навіть якщо виявиться, що відповіддю РФ на звернення української сторони стало звільнення вбивці з-під варти», – написав він.

Мати загиблого Степана Чубенка вже висловила готовність делегувати уряду України право звернення до ЄСПЛ для захисту її прав.

«Спільно з Іваном Ліщиною та Нацполіцією плануємо підготувати відповідну скаргу до ЄСПЛ у зв'язку з порушенням Росією права на життя (ст. 2 Конвенції Ради Європи з прав людини)», – написав Єнін.

Раніше ГПУ звернулася до Росії з проханням видати на вимогу Інтерполу одного з ватажків бойовиків Вадима Погодіна, який убив 16-річного українського футболіста Степана Чубенка й катував полонених.

Також зазначимо, що бойовики ОРДЛО включили до своїх списків на звільнення затриманого в Україні російського військового Віктора Агеєва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: