Тандіт: бойовики затримують українців, які перетинають лінію зіткнення

Читать на русском
Тандіт повідомив, що бойовики незаконно затримують цивільних і звинувачують їх у злочинах, яких ті не скоювали.

Останніми днями кількість утримуваних бойовиками на Донбасі українців зросла до 137.

Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

За його даними, бойовики незаконно затримують цивільних і звинувачують їх у злочинах, яких ті не скоювали. Також Тандіт повідомив, що затримуються люди, які перетинають лінію розмежування. Так само був затриманий бойовиками й Віталій Руденко, якого вдалося звільнити з полону. За словами радника голови СБУ, Руденка бойовики затримали восени минулого року, при тому що йому була гарантована безпека.

Геращенко: в «ДНР» і «ЛНР» підтвердили дані про утримуваних українських заручниківЗаступник голови Верховної Ради розповіла про підсумки переговорів гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи в Мінську.

«Якщо говорити про Віталія Руденка, то ця людина ще восени минулого року була підступно затримана, тому що йому гарантували з боку Луганська безпеку, він їхав на похорон свого батька. Щойно він виїхав за лінію зіткнення, його одразу ж затримали. Він багато місяців незаконно утримувався там. Від самого початку українська делегація в Мінську боролася за його звільнення», – розповів Тандіт.

«На сьогодні 137 громадян України є заручниками. На жаль, ця цифра останніми днями зросла завдяки тому, що з боку ОРДЛО терористи, які затримують наших співгромадян, утримують їх незаконно, звинувачують звичайних цивільних осіб у злочинах, які вони не скоювали. Більше того, ця цифра зросла через те, що затримуються люди, які не мали при собі зброї, вони не перебували на лінії зіткнення, вони просто переміщувалися і є цивільними особами», - розповів Тандіт.

Нагадаємо, 29 липня бойовики відпустили українську блогершу Людмилу Сурженко, яку два тижні утримували й катували, домагаючись від неї зізнання в роботі на СБУ.

Раніше повідомлялося, що окупанти на Донбасі організували систему трудових таборів і щомісяця на експлуатації безкоштовної праці тисяч ув'язнених заробляють близько 0,5 мільйона євро, які потім ідуть на фінансування терористів ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: