У серпні представник ОБСЄ побуває в українських заручників у ОРДЛО – Геращенко

Читать на русском
ТКГ домовилася з бойовиками про відвідування представником ОБСЄ Тоні Фрішем українських заручників, яких утримують в ОРДЛО, в серпні.

ТКГ домовилася з бойовиками про відвідування представником ОБСЄ Тоні Фрішем українських заручників, яких утримують в ОРДЛО, в серпні.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«З важливого – нам вдалося домогтися, що в серпні координатор ОБСЄ Тоні Фріш відвідає тюрми й заручників на окупованих територіях. Ми звернулися з вимогою, щоб обов'язковим пунктом була Макіївська колонія, де утримують наших військових, також відвідини затриманих жінок, цивільних, зокрема Ігоря Козловського», – написала вона.

За словами Геращенко, українська сторона звернула увагу Фріша на вимогу спецпредставника ОБСЄ з питань свободи слова негайно звільнити утримуваного бойовиками українського журналіста Станіслава Асєєва й звернулася до представників РФ щодо сприяння у звільненні журналіста.

«Ми звернули особливу увагу ОБСЄ на неприпустимість катувань незаконно утриманих. Вважаю, ця тема має бути в центрі особливої уваги ТКГ, що засідатиме 2 серпня в Мінську», – додала Геращенко.

Нагадаємо, 29 липня бойовики відпустили українську блогершу Людмилу Сурженко, яку утримували понад два тижні й із тортурами намагалися вибити з неї зізнання в роботі на СБУ.

28 липня в Росії підтвердили, що зниклий на початку червня в Донецьку український журналіст Станіслав Асєєв утримується так званим «МГБ ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: