Геращенко: бойовики включили російського військового Агеєва до списків на обмін

Читать на русском
Бойовики ОРДЛО включили до своїх списків на звільнення затриманого в Україні російського військового Віктора Агеєва.

Бойовики ОРДЛО включили до своїх списків на звільнення затриманого в Україні російського військового Віктора Агеєва.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Тандіт: бойовики затримують українців, які перетинають лінію зіткненняТандіт повідомив, що бойовики незаконно затримують цивільних і звинувачують їх у злочинах, яких ті не скоювали.

«Ще один пікантний момент – ОРДЛО включили до своїх вимог на звільнення російського «потіряшку», кадрового військового російської армії Агеєва, типу це «ополчєнєц», – написала Геращенко.

Вона наголосила, що в цьому питанні позиція України однозначна – це військовий злочинець.

«Ми чекаємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд має визначити міру його злочину, світ має знати деталі злочину, бо це факти російської військової присутності на Донбасі», – заявила вона.

Як зазначила Геращенко, представники ОРДО погодилися виключити зі списку осіб, звільнення яких вони вимагають, 2 десятки кримінальних злочинців, які не мають жодного стосунку до подій на Донбасі.

Геращенко розповіла, чому консул РФ досі не провідав полоненого АгеєваКонсул РФ жодного разу не побував у полоненого російського військового Віктора Агеєва, щоб не визнавати факту російської військової присутності на Донбасі.

«Але ОРДЛО при цьому продовжують вимагати амністії й звільнення ще 45 людей, які не мають стосунку до конфлікту, які здійснили важкі злочини, – «беркутівців», що розстрілювали Небесну Сотню, організаторів терактів в Одесі й Харкові», – зауважила вона.

Також Геращенко заявила, що в серпні представник ОБСЄ відвідає українських заручників у ОРДЛО.

Нагадаємо, затриманий на Донбасі військовослужбовець РФ Віктор Агеєв підтвердив, що його відправили на схід України після підписання контракту на службу в Збройних силах РФ. Міноборони РФ відмовляється визнати Агеєва своїм військовим і заявляє, що він дійсно служив у ЗС РФ, але минулого року звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: