Грузія хоче, щоб їй видали Саакашвілі після його повернення в Україну

Читать на русском
У Грузії сподіваються, щойно Міхеіл Саакашвілі повернеться до України, Київ зможе почати процес його передачі Тбілісі.

У Грузії сподіваються, щойно Міхеіл Саакашвілі повернеться до України, Київ зможе почати процес його передачі Тбілісі.

Про це заявила грузинський міністр юстиції Тея Цулукіані в ефірі одного з телеканалів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Політичні переслідування»: формальні юридичні підстави та політична мотиваціяПеребування в опозиції до чинної влади не дає політику права порушувати закон, і якщо вже його впіймали, він, звісно, може заявити про вибіркове правосуддя, але відповідальність понести повинен, вважає Валентин Гладких.

За словами чиновниці, це не політичний, а «правовий та слідчо-прокурорський процес».

Міністр нагадала, що Тбілісі вимагав екстрадувати Саакашвілі ще в 2014 та 2015 роках. За словами Цулукіані, він звинувачується серед іншого в побитті депутата парламенту, розтраті близько 4 мільйонів доларів, розгоні мирного мітингу в листопаді 2007 року та в причетності до розгрому телекомпанії «Імеді».

Як відомо, в квітні 2015 року Україна відмовилася видати Саакашвілі, пославшись на те, що його переслідування в Грузії має не лише правовий характер.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі повідомили, що після втрати громадянства Міхеіл Саакашвілі не може перебувати на території України.

Сам Саакашвілі вважає, що на рішення Порошенка щодо нього вплинув мільярдер Рінат Ахметов. Також він заявив, що його позбавили громадянства України на підставі фальшивого документа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: