Саакашвілі заявив, що його позбавили громадянства України на підставі фальшивого документа

Читать на русском
Міхеїл Саакашвілі заявив, що влада України позбавила його громадянства на підставі анкети, яку він не заповнював.

Екс-президент Грузії і колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що його позбавили українського громадянства через документ, який є фальшивим.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Саакашвілі має намір боротися за українське громадянство в ЄСПЛЕкс-глава Одеської області має намір оскаржувати позбавлення його українського громадянства в Європейському суді з прав людини.

«Я в шоці! Тільки що подивився копію анкети, яку опублікував з подачі Адміністрації президента один з лідерів його фракції. На підставі ось цього документа президент позбавив мене громадянства. Так ось, я з повною відповідальністю стверджую, що це не мій підпис і не мною заповнена анкета! Я вимагаю негайно провести графічну експертизу, тут ми маємо справу з кримінальним злочином! Зараз ви розумієте, наскільки високо в державну владу проникли шахраї!», - написав Саакашвілі.

У свою чергу глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомив, що якщо на опублікованій анкеті не справжня підпис Саакашвілі, це може означати, що українське громадянство було надано йому незаконно - на підставі фальшивих документів.

У Держприкордонслужбі повідомили, чи пустять Саакашвілі до УкраїниУ Держприкордонслужбі прокоментували можливість затримання Саакашвілі та в'їзд до України екс-голови Одеської області, після втрати громадянства.

«Саакашвілі заявив, що на опублікованій мною анкеті не його підпис. Але саме ця анкета міститься в справі Міграційної служби, на підставі якої було надано громадянство. Я почав цікавитися. Виявилося, анкету до Міграційної служби (з якої матеріали пішли в АП) у 2015 році готували і подавали його помічники, а не він сам. Ще й заднім числом оформляли. І якщо підпис не Саакашвілі, то виникає нове, ще більш актуальне питання - громадянство було надано на підставі фальшивих документів? А це вже значно серйозніше, ніж просто брехня в анкеті», - зазначив Ар'єв.

Раніше, Саакашвілі розповів про погрози з боку Порошенка і має намір звертатися до адмінсуду через позбавлення громадянства.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що колишнього губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі позбавили громадянства України.

Як відомо, Саакашвілі вважає, що на рішення щодо позбавлення його українського громадянства вплинув Рінат Ахметов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: