У Держприкордонслужбі повідомили, чи пустять Саакашвілі до України

Читать на русском
У Держприкордонслужбі прокоментували можливість затримання Саакашвілі та в'їзд до України екс-голови Одеської області, після втрати громадянства.

Спікер Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що прикордонний контроль буде діяти в рамках українського законодавства. Відповідно до закону, після втрати громадянства Міхеїл Саакашвілі не може знаходитися на території України.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Главком.

«Будемо діяти в рамках закону. Якщо абстрагуватися від прізвищ, то громадянин, у якого на руках є недійсний паспорт, не має можливості перетнути кордон України. Якщо людина позбавляється громадянства, його паспорт визнається недійсним. В даному випадку підстави для проходження кордону автоматично скасовуються», - сказав він.

Саакашвілі та його команда: хто тепер ризикує залишитися без громадянстваГолова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» оцінив політичні перспективи Саакашвілі та його команди в Україні.

Слободян підкреслив, що в компетенцію ДПСУ не входить затримання людей.

«У нас має бути доручення на виконання певних процесуальних дій. Юридично це реалізує підрозділ Національної поліції. Мені не відомо про існування такого доручення. А навіть якби було відомо, то я не маю права розголошувати цю інформацію», - повідомив спікер ДПСУ.

Сам Саакашвілі заявив, що президент України переступив межу та має намір оскаржувати позбавлення громадянства в ЄСПЛ.

В АП пояснили, що припинення громадянства України Саакашвілі обумовлено надання ним недостовірної інформації при оформленні громадянства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: