Саакашвілі має намір боротися за українське громадянство в ЄСПЛ

Читать на русском
Екс-глава Одеської області має намір оскаржувати позбавлення його українського громадянства в Європейському суді з прав людини.

Екс-глава Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що має намір оскаржити рішення позбавлення його українського громадянства в Європейському суді з прав людини.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Ви сказали, що будете оскаржувати рішення в суді. У якому суді? - Ми будемо йти до адміністративного суду. Якщо в адміністративному суді не вийде, тоді підемо в Страсбург. - Ви маєте на увазі Європейський суд з прав людини? - Так.»- йдеться в повідомленні.

Щодо офіційної причини позбавлення його громадянства, на думку Саакашвілі то заява АП виглядає несерйозно.

Від президента до телеведучого. Політичний шлях СаакашвіліУ день другої річниці призначення Міхеіла Саакашвілі головою Одеської обласної державної адміністрації «Слово і Діло» вирішило нагадати, яким був його шлях з еліти грузинської політики в українську.

«Говорити про юридичні причини взагалі смішно. Чому? Щоб відповісти на юридичні причини, потрібен юридичний процес - його взагалі не було», - сказав політик.

Нагадаємо, в АП пояснили, що припинення громадянства України Саакашвілі обумовлено надання ним недостовірної інформації при оформленні громадянства.

Раніше колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що в разі позбавлення українського громадянства залишиться в Києві.

Детальніше про успіхи та невдачі за час політичної кар'єри - в матеріалі «Від президента до телеведучого. Політичний шлях Саакашвілі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: