У Міноборони РФ продовжують стверджувати, що полонений Агеєв не був контрактником

Читать на русском
Незважаючи на особисте зізнання полоненого російського військовослужбовця Віктора Агеєва, Міноборони РФ продовжує заперечувати, що він був контрактником у російській армії.
фото: ТСН

Незважаючи на особисте зізнання полоненого військовослужбовця Віктора Агеєва, Міноборони РФ продовжує заперечувати, що він був контрактником у російській армії.

Про це заявили в Міноборони РФ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Згідно з повідомленням прес-служби Південного військового округу, Агеєв не міг підписати контракт за чотири дні, як він заявляє, оскільки на це нібито знадобилось би більш ніж місяць.

Раніше в інтерв'ю ТСН полонений росіянин заявив, що служить у Новочеркаську, в полку зв'язку та навчальному центрі Повітряно-космічних сил Росії. При цьому він підтвердив, що в березні 2017 року приїхав до Ростовської області, де підписав контракт на службу в ЗС РФ.

За словами Агеєва, він приїхав до своєї частини, пробув там 4 дні, підписав контракт і відразу був відправлений на Донбас.

Нагадаємо, 25 червня стало відомо, що на Донбасі була нейтралізована розвідгрупа бойовиків, четверо з них, у тому числі й Агеєв, потрапили в полон.

У російському оборонному відомстві негайно заявили, що Агеєв ніколи не проходив службу за контрактом і був звільнений у запас ще в 2016 році, хоча родичі та знайомі полоненого підтвердили ВВС, що він підписав контракт уже в 2017 році.

При цьому в Міноборони РФ заявили, що відмітка про звільнення Агеєва в запас має бути на другій сторінці його військового квитка. Пізніше бійці 93-й ОМБр продемонстрували другу сторінку документа, де жодних відміток про звільнення не виявилося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: