В ОРДЛО не дозволяють Лутковській відвідати українських полонених

Читать на русском
За словами Лутковської, представники ОРДЛО або відмовляють в такому візиті, або висувають неприйнятні умови.

Питання про можливість відвідування Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Валерією Лутковською утримуваних в окремих районах Донецької і Луганської областей обговорюється в Мінську на засіданнях ТКГ, але поки що безрезультатно.

Про це повідомила журналістам у Харкові уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, передає «Слово і Діло».

Борці за права людини. Стало відомо, хто претендує на посаду ЛутковськоїЖурналіст Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, хто побореться за крісло уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Кожен раз і на засіданнях нашої гуманітарної підгрупи і на засіданнях ТКГ (тобто на вищому рівні, - ред.) ставиться питання. Оскільки Україна пішла назустріч, Україна виконала всі побажання представників ОРДО і ОрЛО, що стосуються верифікації, додаткової перевірки... ми просимо у відповідь про одну поступку: ми просимо про те, щоб я могла реалізувати свої повноваження на території, яка сьогодні не підконтрольна уряду, але вона підконтрольна українській Конституції», - сказала Лутковська журналістам в Харкові в п'ятницю 7 липня.

За її словами, представники ОРДЛО або відмовляють в такому візиті, або висувають неприйнятні умови.

«На жаль, кожен раз - відмова або пропозицію, що це (відвідування - ред.) може бути тільки у відповідь на відповідний візит «ДНР» і «ЛНР» на підконтрольну української влади територію. Але в Україні тільки один омбудсмен. На сьогоднішній день це я», - сказала Лутковська.

Варто відзначити, за офіційними даними, в полоні на окупованій території Донбасу зараз знаходиться 132 людини.

Нагадаємо, в ОРДЛО до сих пір не дають інформацію про долю журналіста Асєєва.

А 4 липня Лутковська заявила, що українська сторона готова обмінювати полонених навіть за формулою «1 до 3».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: