Геращенко розповіла, чому консул РФ досі не провідав полоненого Агеєва

Читать на русском
Консул РФ жодного разу не побував у полоненого російського військового Віктора Агеєва, щоб не визнавати факту російської військової присутності на Донбасі.
Фото: Павло Канигін/Facebook

Консул РФ жодного разу не побував у полоненого російського військового Віктора Агеєва, щоб не визнавати факту російської військової присутності на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала представник України в ТКГ, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Потіряшку» жодного разу не відвідали російські консули. Жодного разу! Наші консули борються за відвідання наших у тюрмах РФ, наших консулів фізично побили в Чечні, коли вони проривалися на суд до Карп'юка й Клиха, їх не пускають до Сенцова й Кольченка, яким нав'язують російське громадянство, наш консул розшукував Романа Сущенка в Лефортово й пробивався до Євгена Панова, коли той коротко був там, між сімферопольськими катуваннями», – сказала вона.

За словами Геращенко, Україна не кидає своїх громадян за кордоном і продовжує боротися за них, що зайвий раз демонструє різницю між українською та російською державами.

«Для РФ це все просто «настамнет», а немає – то про що й мова ... Я сама кілька разів у тюрмах зустрічала громадян РФ, яких місяцями не відвідав консул, попри інформування й прохання відвідати. Бо відвідати – це визнати. РФ не потрібні її громадяни, а тим більше жителі Криму й Донбасу. Їм потрібні лише територіі», – підкреслила вона.

Нагадаємо, 24 липня адвокат Марк Фейгін прокоментував слова Агеєва про те, що засудженого в Україні й пізніше обміняного російського ГРУшника Євгена Єрофеєва вже немає в живих.

12 липня мати полоненого Агєєва звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням про помилування її сина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: