Росія готує санкції проти Польщі через декомунізацію

Читать на русском
Росія хоче запровадити санкції у відповідь на ухвалення Польщею закону щодо декомунізації, який передбачає демонтаж пам'ятників радянським воїнам.

Росія готує санкції проти польських політиків у відповідь на рішення польської влади про знесення радянських пам'ятників.

Про це повідомили в МЗС Росії, передає «Слово і Діло».

У Польщі готові надати ЄС відповідь на санкціїУ МЗС Польщі готові дати відповідь на запуск ЄК санкцій за порушення законодавства ЄС через реформи.

«Польська влада має віддавати розуміти, що її недружні дії в меморіальній сфері не залишаться без наслідків. Щодо польської сторони будуть вжиті адекватні заходи», – йдеться в повідомленні.

Голова комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Володимир Джабаров повідомив, що однією з можливих відповідей Росії на дії Польщі може стати запровадження персональних санкцій проти польських політиків, відповідальних за рішення про декомунізацію в країні.

Як відомо, 17 липня президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про знесення комуністичних пам'ятників.

25 липня Рада Федерації Росії попросила президента Росії Володимира Путіна запровадити санкції проти Польщі через її рішення знести пам'ятники радянським солдатам.

Пізніше Сенат Польщі ухвалив поправки до закону про знесення радянських пам'ятників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: