У Польщі готові надати ЄС відповідь на санкції

Читать на русском
У МЗС Польщі готові дати відповідь на запуск ЄК санкцій за порушення законодавства ЄС через реформи.

У Міністерстві закордонних справ Польщі заявили про готовність дати відповідь на запуск Європейською комісією процедури введення санкцій за порушення законодавства ЄС через реформи.

Про це йдеться в офіційній заяві, передає «Слово і Діло».

Ще п’ять країн підтримали санкції проти РФП’ять країн долучилися до рішення Ради ЄС щодо продовження санкцій, запроваджених у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя.

У польському МЗС підкреслили, що закон про судову реформу «пристосовує пенсійний вік суддів до загального пенсійного віку, який діяв у Польщі».

«Ми стверджуємо, що роль голів судів в судовій системі Польщі носить переважно адміністративний характер, в той час як їхні дії не впливають на правовий статус сторін. Спеціальними справами займаються судді, які і ухвалюють важливі процесуальні рішення. Крім того, всі процесуальні гарантії та засоби правового захисту продовжують залишатися в силі», - йдеться у заяві польського МЗС.

Як відомо, Європейська комісія почала процедуру притягнення до відповідальності Польщі за порушення законодавства ЄС через реформи.

Головне занепокоєння в Єврокомісії викликає положення закону про суди ординарної юрисдикції. Воно стосується запровадження різного віку для виходу на пенсію чоловіків (в 65 років) і жінок-суддів (у 60 років). У Єврокомісії також стурбовані повноваженнями міністра юстиції Польщі продовжувати мандат суддів, які досягли пенсійного віку.

Раніше повідомлялося, що Угорщина, Польща і Чехія отримали останнє попередження щодо мігрантів.

Нагадаємо, нещодавноу Польщі підписали один із законів скандальної судової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: